Як зробити малосольні огірки? - Блог про Львів

Як зробити малосольні огірки?

малосольні огірки

Малосольні огірки – традиційна українська закуска із неповторним смаком й ароматом. Вони є чудовим доповненням до будь-якого столу і якщо ви хочете спробувати свої сили в приготуванні малосольних огірків – ось мій рецепт, який допоможе вам у цій справі.

1. Вибір огірків

Найперше вам потрібно вибрати свіжі, молоді, хрусткі плоди для приготування малосольних огірків. Вони повинні бути без плям і пошкоджень. Важливо також вибирати огірочки рівні, щоб вони рівномірно намочилися в розчині.

2. Підготовка огірків

Після вибору огірків їх потрібно добре промити під холодною водою, щоб видалити будь-які забруднення або залишки грунту. Потім позрізайте кінчики огірків і зробіть невеликі надрізи по всій довжині огірка. Це допоможе огіркам краще вбирати сіль і спеції.

3. Приготування розчину

Для приготування розчину для малосольних огірків потрібно змішати воду із сіллю. На 1 кілограм огірків знадобиться пів літри води та 2 ст.л. кам’яної солі (морську чи йодовану сіль брати не можна, бо огірки стануть м’якими). Якщо води виявиться замало, потім можна долити. Добре перемішайте розчин, доки сіль повністю не розчиниться.

Також читайте:   Як замовити суші у Львові швидко і вигідно

4. Закладка огірків і заливка розчину

Після підготовки розчину розмістіть огірки в банках або іншому посуді разом і листям смородини, вишні, коренем хрону, суцвіттям кропу. Для гостроти можна додати перцю чилі. Після закладки огірків залийте їх гарячим розчином так, щоб вони були повністю покриті. Залиште трохи місця вгорі, оскільки огірки будуть збільшувати свій об’єм під час намочування. Переконайтеся, що огірки повністю занурені в розчині.

5. Останні приготування

Після заливки огірків розчином поставте їх у прохолодне місце на 2-3 дні, щоб дати огіркам насититися смаком й ароматом розчину. Готові огірки змінюють колір з яскраво-зеленого на зелено-жовтий. Після цього огірочки готові до споживання. Вони будуть мати ніжний, хрусткий смак і чудово смакуватимуть як самостійно, так і в якості додатку до різних страв.

готові малосольні огірки

Тож, як бачите, приготування малосольних огірків – не такий вже і складний процес. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь своїми власними домашніми огірочками!

З Вами була Януся – авторка блогу Янусина кухня!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*