Як квасити помідори: простий рецепт - Блог про Львів

Як квасити помідори: простий рецепт

квашені помідори

Квашені помідори – смачна та корисна закуска, яка може стати прекрасним доповненням до будь-якого столу. Вони мають освіжаючий присмак та аромат, які чудово поєднуються з різноманітними стравами. Це простий спосіб зберегти смак літа на зиму, порадувати себе та своїх близьких у холодну пору року. Якщо ви хочете спробувати приготувати цей домашній делікатес – пропоную вам свій рецепт.

Також врахуйте, що квашені помідори мають багато корисних властивостей для організму. Вони містять велику кількість вітаміну С, який підтримує імунну систему та зміцнює організм. Крім того, вони багаті на фітонциди й антиоксиданти, які сприяють зниженню ризику розвитку різних захворювань. Більше про те, чим корисні квашені овочі, читайте у цій статті.

А тепер щодо самого приготування.

Перш за все потрібно обрати правильні помідори. Найкраще використовувати маленькі, тверді помідори, які мають яскраво-червоний колір і мінімум дефектів. Такі помідори найкраще зберігають форму та смак під час квашення. Плоди слід добре помити та обсушити.

Далі необхідно підготувати посуд для квашення. Найкраще використовувати скляні банки або керамічні глечики з герметичною кришкою. Обов’язково перед використанням посуду його слід ретельно вимити та обробити кип’яточком, щоб виключити наявність бактерій. У кожну 3-літрову банку покладіть 5-6 зубчиків часнику, по 5 листочків смородини та вишні, шматок хрону, 2 парасольку кропу, 2 лаврові листки, кілька кружалець гострого перцю, по 5-6 горошин чорного та духмяного перцю.

Також читайте:   Що їсти зранку?

Викладіть помідори у банки та залийте маринадом (маринад готуємо з розрахунку 2 столові ложки солі на 1 літр води). Тепер закриваємо банки звичайними поліетиленовими кришками та ставимо їх у темне прохолодне місце на квашення, найкраще у підвал (мінімальний час квашення – приблизно півтора місяця). Чим довше помідори будуть квашені, тим насиченішим буде смак.

Після закінчення процесу квашення можна вже сміливо скуштувати свої квашені помідори. Вони матимуть неповторний освіжаючий смак та аромат, який точно не залишить вас байдужими. Квашені помідори можна використовувати як закуску до м’ясних, рибних та інших страв. Хай вам смакує!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*