Як приготувати хашбраун - Блог про Львів

Як приготувати хашбраун

хашбраун

Хашбраун – це страва із картоплі, подібна до наших дерунів, яка є популярною в американській кухні. Вона часто подається до сніданку і вважається відмінним доповненням до яєць, бекону або сосисок. Хашбраун має хрустку зовнішню скоринку і ніжний середній шар, який робить її надзвичайно смачною.

У США хашбраун став популярним у другій половині XX століття. Страва на той час з’явилася у меню багатьох ресторанів та фаст-фудів. Хашбраун став невід’ємною частиною американського сніданку, а ще його можна зустріти у різних варіаціях з додаванням цибулі, сиру, перцю чи бекону.

Основним інгредієнтом для приготування хашбраун, як ви вже напевно зрозуміли, є картопля. Вам знадобиться 4-5 середніх картоплини, які потрібно очистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами. Після того, як картопля натерта, потрібно її висушити за допомогою кухонного рушника, щоб видалити надлишкову вологу. Це допоможе забезпечити кращий результат під час смаження.

Крім картоплі, для хашбрауну вам також знадобиться цибулина, яку слід дрібно нарізати. Цибуля додасть хашбрауну більш насиченого смаку й аромату. Також ви можете додати декілька зубчиків часнику, якщо забажаєте.

Розігрійте олію у сковороді або розтопіть масло на середньому вогні. Додайте цибулю, часник і обсмажте їх до золотистого кольору. Потім додайте натерту картоплю, розподіліть її рівномірно по сковороді та вирівняйте поверхню.

Також читайте:   Топ-10 вуличної їжі в Європі

Зменшіть вогонь до невеликого і залиште картоплю смажитися упродовж 10-15 хвилин, доки нижня сторона не стане золотистою і хрусткою. За цей час картопля склеїться разом і утворить хрустку скоринку. Потім переверніть хашбраун і смажте з іншої сторони ще 10-15 хвилин.

Коли страва готова, вийміть її зі сковороди і подавайте гарячою. Можна прикрасити її свіжою зеленню, такою як петрушка або кріп. Хашбраун можна подавати самостійно або в супроводі інших страв, які ви вибрали для сніданку.

Сьогодні хашбраун можна знайти в різних кухнях світу. Страва стала популярною у багатьох країнах, зокрема у Канаді, Австралії, Новій Зеландії. Кожна культура має свій власний спосіб приготування хашбрауну, залежно від наявних інгредієнтів та кулінарних традицій.

Хашбраун – це ситна та смачна страва, яка додасть енергії на початку дня. Вона проста у приготуванні і може бути прекрасним варіантом також для обіду чи вечері. Спробуйте цю “американську класику” і насолоджуйтесь її смаком!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Сергій 31.10.2023 пише:

    Цікаво, чи можна в цій страві використовувати гарбузову олію замість звичайної? Вона дуже корисна, я читав. І взагалі хотів би її порекомендувати всім

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*