Чим відрізняється лате і лате мак’ято? - Блог про Львів

Чим відрізняється лате і лате мак’ято?

лате і лате мак’ято

Ла́те (latte) і ла́те мак’ято (latte macchiato) – це два популярні кавові напої, які часто плутають один з одним. Насправді вони мають кілька ключових відмінностей, які визначають їхній смак і зовнішній вигляд.

Зовнішній вигляд

Лате має однорідний вигляд. Лате мак’ято має шаруватий вигляд, з шаром еспресо, шаром молока і шаром спіненого молока.

Інгредієнти та приготування

Основними інгредієнтами лате і лате мак’ято є еспресо, молоко та спінене молоко. Однак їхні пропорції відрізняються:

  • Лате (на фото зліва) зазвичай складається з 1 частини еспресо, 6 частин молока і 2 частин спіненого молока. Це дає напою ніжний, молочний смак з легким відтінком кави.
  • Лате мак’ято (фото справа) складається з 1 частини еспресо і 6 частин молока. Спінене молоко додається в кінці, щоб створити шарований ефект. Це дає напою більш насиченого, кавового смаку.

Обидва напої містять приблизно однакову кількість кофеїну. Оскільки в них використовується однакова частка еспресо, кожен із них містить близько 75 міліграм кофеїну на чашку.

Лате готується шляхом наливання еспресо в чашку, а потім додання молока і спіненого молока. Лате мак’ято готується шляхом наливанні молока в чашку, а потім додання еспресо.

Який напій обрати?

Вибір між лате і лате мак’ято залежить від ваших особистих уподобань. Якщо ви любите молочні напої з легким відтінком кави, вам сподобається лате. Якщо ви віддаєте перевагу кавовим напоям з більш насиченим смаком, вам сподобається лате мак’ято.

Спробуйте обидва напої і дізнайтеся, який вам більше подобається!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*