Веломаршрут Воробуса - Блог про Львів

Веломаршрут Воробуса

Маршрут Воробуса

Розумію, що тема велосипедів зараз не на часі, адже на вулиці істотно похолодало, але все ж. Вже наступного тижня буде тепліше й навіть якщо цього не хочеться робити, але все ж треба їздити.

Далі лише лижі та ковзани. За велосипеди, так виглядає, треба буде на деякий час призабути.

Ще до похолодання ваш автор з колегами вирішив прокататися містом Лева й після маршруту Дудніка, який нам вдалося таки проїхати, вирішили створити свій маршрут. Само собою, що за себе я не забув і підписав його просто – маршрут Воробуса.

Де він пролягає і на скільки часу він розрахований?

1. Отже, початковою точкою цього всього «батлу» я вибрав вулицю Пекарську, а точніше перетин її з вулицею Тершаківців. Саме звідти починається крутезна велодорога, яка тягнеться аж ж до Личаківського кладовища.

ВелоПекарська

2. Їдемо до кінця згадуваної вище вулиці, переїздимо на інший бік дороги й повз Марсове поле прямуємо вверх аж до вулиці Юрія Руфа. Тут зроблю невеличкий відступ. Не вірно я написав, не повз поховання Героїв, а обов’язково треба заїхати на цвинтар і віддати шану людям, завдяки яким ми маємо можливість жити, любити і кататися на велосипедах, у тому числі.

3. Кінець вулиці Юрія Руфа і ми різко набираємо висоту повз стадіон «Скіф». Через Личаківський парк можна нормально піднятися вверх, адже там є спеціально прокладена смуга і аж до вулиці Пасічної.

Воробус і Марич

4. На Пасічній треба проїхатися проїзною частиною аж до колишнього закладу «Юність», а вже далі з’явиться велосипедна доріжка, якою їхати надзвичайно приємно. Вона простягається аж до вулиці Джорджа Вашингтона. Ми ж біля кафе «Галицька здоба» повертаємо на ще одну цікаву вулицю – Медової Печери. Саме від неї розпочинається все найцікавіше.

Також читайте:   Собакоманія у фейсбуці

5. Як відомо, в кінці цієї вулиці є поворот в крутезний парк чи як ще назвати цю місцевість, печера, а також джерело та озеро за мототрасою. Біля печери зараз зробили лавки, поставили вказівники, смітники. Тому, це місце, де можна хоч трохи, але відпочити.

6. Джерело та озеро.

Вони знаходяться трохи нижче мототраси. Тут треба бути обережним адже спуск крутий. Ось воно джерело. Його родзинкою є той факт, що в ньому можна покупатися. Поруч навіть є облаштоване спеціальне місце для цих захцянок.

Джерело в лісі

7. Озеро.

Воно знаходиться трохи далі в лісі. Щоб для вас це був орієнтир – треба їхати в напрямку бази ФК «Рух».

Озеро в лісі Винник

8. Перешкоди.

З’являються ближче до Винник. Колишня дорога до старого озера зараз у не дуже хорошому стані, тому час від часу треба злазити зі своїх «агрегатів». Проте, проїхати можна і виїхати якраз недалеко від бази.

9. Далі дорога до Львова.

Їхати з Винник по дорозі не рекомендую. Краще таки скористатися велопішохідною смугою, яка є по ліву сторону. Вона виведе аж до заводу дріжджів, а далі, перелаштувавшись у правий ряд, можна виїхати аж до церкви Покрови Пресвятої Богородиці на вулиці Личаківській.

Далі Личаківський парк, стадіон «Скіф» і прямуємо до точки, звідки ми починали наш із вами маршрут.

На все про все треба закласти години чотири. Все залежить від того скільки будете відпочивати по дорозі.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*