Найсмачніші страви японської кухні - Блог про Львів

Найсмачніші страви японської кухні

Найсмачніші страви японської кухні

Японська кухня відома по всьому світу своєю унікальністю, свіжістю, різноманіттям смаків… Вона має дуже давню історію й унікальні традиції, які вплинули на формування її особливого стилю. У цій статті ми розглянемо ТОП-5 найсмачніших страв японської кухні, які неодмінно варто спробувати.

1. Суші

Суші – це, напевно, найбільш відома та найбільш вживана страва японської кухні. Вона складається з рису, який змішується з рисовим оцтом, свіжих морепродуктів, риби, крабового м’яса, овочів. Суші можна приготувати у різних варіаціях, як-от нігірі (кусочки риби або морепродуктів на верху рису), макі (рис і начинка, звивані у вигляді рулетів у водорості норі) або сашимі (тонко нарізані шматочки свіжої риби).

суші

Доставка суші в Броварах пропонує скуштувати усе це різноманіття кулінарних шедеврів японських суші.

2. Рамен

Рамен – це японська версія м’ясного супу з локшиною. Вона складається з м’ясного бульйону, локшини, м’яса (часто свинини або курки), яєчного гарніру, водоростей та інших інгредієнтів. Рамен може бути гострим, ароматним або нейтральним за смаком, залежно від регіону, де готується страва.

рамен

3. Удон

Удон – це товста японська локшина, яку готують у бульйоні з соєвим соусом або місо (приправа в традиційній японській кухні, виготовлена і​​з пропарених і подрібнених соєвих бобів, ферментованих сіллю, рису, зерен або соєвих бобів, ферментованих цвіллю (Aspergillus japonicum). Страва може містити м’ясо, морепродукти, овочі й інші інгредієнти. Удон часто подається гарячим, як суп, або холодним, як салат.

Також читайте:   Найсмачніші страви італійської кухні

удон

4. Темпура

Темпура – це різновид страв, приготовлених із риби, морепродуктів або ж овочів, покритих тонким шаром тіста (у “клярі”) і смажених у фритюрі. Вона має хрустку скоринку і ніжний смак. Темпура може бути подана з соусом на основі сої або рисовим оцтом.

темпура

5. Сукіяки

Сукіяки – це страва, яка готується на каструлі із соєвим соусом, цукром та місцевими спеціями. У неї додаються різні види м’яса (зазвичай тонко нарізані скибочки яловичини або ж свинини), овочі і товста локшина. Характерною особливістю цієї страви є те, що вона вживається у процесі варіння.

сукіякі

Японська кухня має безліч смачних страв, які варто спробувати. Від суші до сукіяки – кожна страва має свій унікальний смак та стиль приготування. Гурмани можуть насолоджуватися різноманіттям японської кухні, яка залишається однією з найсмачніших та найцікавіших у цілому світі.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*