10 найважливіших подій 2023 року в Україні - Блог про Львів

10 найважливіших подій 2023 року в Україні

ГЕС

Після того, як ми підбили підсумки року у місті Лева, настав час перейти до подій року в Україні.

Що було тут цікавого у році, що минає читайте у звітному пості далі.

1. Війна в Україні

Безперечно, головною темою сьогодення є тема війни. Клятий ворог у вигляді русні, свинопасів чи як там їх ще можна назвати далі не дає спокою, хоче захопити побільше наших територій і вбиває не лише солдатів, а й просте мирне населення. Можна перерахувати зараз безліч паскудних дій від русні, але у голові буквально свіжий приклад.

29 грудня вночі ворог атакував Україну 158-ма різноманітними цілями. Як наслідок, у Дніпрі, Львові, Одесі, Києві та інших містах загинули люди, зруйновна будинки, побите майно тощо.

Війна 2023

2. Загадкова смерть міністра МВС

Ця трагедія сталася одразу ж на початку 2023 року, а точніше 18 січня у Броварах неподалік будівлі дитячого садка впав гелікоптер. Як наслідок, окрім глави МВС загинули ще 14 людей – 13 дорослих та одна дитина. Поранення отримали 25 осіб, у тому числі 11 дітей. Згодом було названо й причину падіння літака – «відверті порушення» правил безпеки руху та експлуатації гелікоптера.

Денис Монастирський

3. Вихід збірної України у плейоф чемпіонату Європи

Європейський фору із футболу відбудеться у 2024 році полях Німеччини. Через сітку кваліфікації підопічним Сергія Реброва потрапити на головні змагання року не вдалося. «Синьо-жовті» пропустили вперед збірні Англії та Італії. Проте, потрапити на Євро-2024 наша збірна все ж може. Для цього у плейоф треба пройти двох суперників у лиці Боснії й Герцеговини та переможця пари Ізраїль/Ісландія. Матчі цієї стадії відбудуться наступного року.

Сергій Ребров

4. Візит Байдена

Незважаючи на війну, яка триває в Україні 20 лютого назавжди увійде в історію нашої держави, адже вперше з 2008 року до нашої держави завітав очільник США Джо Байден. Його візит унікальний, адже вперше в історії президент цієї країни відвідав неконтрольовану американськими військами країну, де проходять бойові дії.

Також читайте:   Чи нам сумно, чи нам радо без тої Ради?

Візит Байдена

5. Підрив Каховської ГЕС

І знову клята росія, яка нагадала про себе 6 червня року, що минає. Саме в цей день було підірвано греблю Каховської ГЕС. Як наслідок, у зоні лиха опинилося близько 16 тисяч людей, затоплено більше 80 населених пунктів тощо.

Події  2023 року

6. Націоналізація Альфа-Банку

21 липня кабінет міністрів України ухвалив рішення про націоналізацію Sense Bank – раніше він називався Альфа-банком. Це основний актив у країні російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Петра Авена. І це перший етап націоналізації банку.

Альфа-Банк

7. Проблеми з «Київстаром»

12 грудня близько 8 годину ранку «Київстар» ліг. Абоненти, яких налічується 24 мільйонів не могли не те, що написати смс чи скористатися іншими послугами одного з провідних операторів зв’язку, а й банально зателефонувати. Причина – масова кібератака. Рівно три дні тривала «тиша» й аж 15 грудня «київ» таки запрацював.

Не працює

8. Перехід на новий релігійний календар

З 1 вересня Українська греко-католицька церква (УГКЦ) та Православна церква України (ПЦУ) перейшли на новий календар свят. Тепер більшість церковних дат відзначатимуться на 13 днів раніше. Зміни торкнуться лише нерухомих свят, а ось чинну Пасхалію – святкування Великодня і прив’язаних до нього подій, зберігатимуть. Такий перехід зі старого юліанського календаря на новий без врахування Великодня називають новоюліанським календарем. Парафіям та монастирям надали право обирати та залишатися на “старому стилі”.

Новий календар

9. Смерть Ніни Матвієнко

8 жовтня у віці 75-ти років померла народна артистка України – Ніна Матвієнко.

10. Україна посіла третє місце у медальному заліку Європейських ігор-2023

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*