Салат «Мімоза» з грибами: смаколик для Новорічного столу і не тільки - Блог про Львів

Салат «Мімоза» з грибами: смаколик для Новорічного столу і не тільки

Салат «Мімоза» з грибами

«Мімоза» – надзвичайно смачний салат, який має багато варіацій у приготуванні (у цьому варіанті шар із сиру замінено на шар грибів). Хоча він вважається одним із найпоширеніших салатів для Новорічного столу, його можна готувати не лише на свята, але й на будь-який день.

Історія салату «Мімоза» сягає середини ХХ століття. Назва страви була надана на честь квітки мімози, яка символізує весну та свіжі почуття, і як жовті квіти мімози салат має яскраву жовтувату кольорову гаму. Він складається з шарів інгредієнтів, розташованих один на одному, що також нагадує розкішні квіти мімози.

Інгредієнти

  • 4-5 варених картоплини;
  • 4-5 варених морквин;
  • 4-5 варених яєць;
  • 2 цибулини;
  • 200 грам грибів (печериці);
  • 200 грам консервованої риби (тунець, лосось або скумбрія);
  • 200 грам майонезу;
  • сіль і перець за смаком.

Як приготувати салат «Мімоза»

Почнемо з підготовки інгредієнтів. Картоплю, моркву та яйця зварити до готовності. Потім їх треба охолодити, зняти шкірку з картоплі та моркви і натерти на тертці. Яйця потрібно розділити на білки та жовтки. Білки також потрібно натерти на тертці.

Окремо потрібно підсмажити нарізану цибулю та гриби. Цибулю потрібно нарізати дуже маленькими кубиками та підсмажити на розігрітій сковороді, додавши трохи рослинної олії, до золотистого кольору. Потім додайте порізані гриби і продовжуйте смажити, поки вся рідина з грибів не випарується.

Коли всі інгредієнти підготовлені, можна приступати до складання салату:

  1. Розмістіть потерту картоплю на дні салатної тарілки, змастіть шар картоплі майонезом.
  2. Наступним шаром будуть гриби з цибулею, знову-ж таки покриті майонезом.
  3. Наступний шар – це дрібно пошматована риба, також покрита майонезом.
  4. Далі йде шар із потертих білків плюс майонез.
  5. Опісля додайте шар моркви, покрийте майонезом і зверху натріть на дрібній терці жовтки.

Салат «Мімоза» готовий до подачі! Для декорації можна використовувати свіжу зелень, яка покращить його вигляд. Цей салат можна сервірувати як окрему страву або як додаток до основного столу.

Варто відзначити, що салат «Мімоза» має чимало варіацій. Ви можете додавати до нього й інші інгредієнти, наприклад, огірки, кукурудзу, зелень. Кожен може приготувати цей салат на свій смак, експериментуючи з інгредієнтами та пропорціями. Класичний рецепт приготування «Мімози» та деяких інших новорічних салатів дивіться у моєму кулінарному блозі «Янусина кухня».

Не сумніваюся, що салат «Мімоза» стане окрасою вашого святкового столу. Він вражає своїм зовнішнім виглядом і приємною свіжістю кожного шару. Спробуйте його приготувати і переконайтеся самі!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*