Яку каву без кофеїну купити додому - Блог про Львів

Яку каву без кофеїну купити додому

кава

Замінити міцну каву на інші напої без кофеїну — справжній виклик. Проте стресова робота, незбалансований графік та відсутність рухової активності негативно впливають на серцево-судинну систему. Класична кава здатна посилити такі стани. Єдиний спосіб залишити її в раціоні — вибрати зерна без кофеїну. Все більше людей намагаються нормалізувати здорові ритми організму та відмовляються від шкідливих продуктів. Тим паче, що знайти та купити каву без кофеїну можна майже в кожному магазині, а також замовити улюблений напій на її основі в кав’ярні.

На які продукти звернути увагу

Кава без кофеїну в Інтернет-магазинах та фізичних маркетах продається у формі:

  1. обсмажених зерен;
  2. обсмажених змолотих зерен;
  3. капсул;
  4. дріп-пакетів для зручного заварювання.

Тим, хто не має спеціального обладнання для приготування напою, зручніше замовити набір дріп-пакетів: в них одразу є паперові фільтри з кавою. Достатньо закріпити їх на чашці за допомогою паперових ручок та тричі залити гарячою водою. Ще простіший варіант — замовити мелену каву та заварювати безпосередньо в чашці. Також можна додатково придбати турку або гейзерну кавоварку.

Ці прилади допоможуть отримувати напій без осаду та більше експериментувати з приготуванням. До того ж вони компактні та недорогі. Також є варіант заміни кави іншим напоєм без кофеїну — цикорієм. Ця рослина заспокійливо діє на нервову систему, покращує роботу серця та судин. Проте смак сильно відрізняється.

Як приготувати смачну каву без кофеїну вдома

Приготування напоїв на основі decaf не відрізняється створення від класичної кави. Найпростіший спосіб заварювання — у чашці. Для цього потрібно додати приблизно 1,5–2 чайні ложки меленої кави на ємність до 250 мл. Закип’ятіть чайник та залийте порошок водою температурою до 85°С. Дайте напою десь 5 хвилин, щоб він заварився. За потреби повільно перемішайте, щоб осад опустився на дно чашки.

Ще один спосіб — використання турки. Каву засипають у ємність, заливають холодною питною водою. Після цього турку потрібно поставити на плиту та нагрівати протягом 5 хвилин на середньому вогні. Після цього можна перемішати рідину. В момент, коли в турці почне утворюватися та підніматися пінка, потрібно встигнути прибрати її з вогню. Кава готова, її можна одразу розливати по чашках.

Тим, хто не має часу на слідкування за чайником та туркою, простіше купити дріп-каву. Інструкція приготування кави зазначена на кожному пакеті всередині набору. За бажання до готової кави можна додати молоко або вершки, спеції та прянощі (корицю, чорний перець, бодян), трохи розбавити холодною водою.

Замовляти каву без кофеїну краще в перевірених місцях: так ви точно будете впевнені у якості продукту. Простіше за все купувати в інтернеті — на маркетплейсах на кшталт маркета MAUDAU. Вони гарантують швидку доставку та пропонують вигідні акції.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*