З чим смакує пиво: найкращі закуски до хмільного напою - Блог про Львів

З чим смакує пиво: найкращі закуски до хмільного напою

пиво

Пінне завоювало любов мільйонів людей у цілому світі. Сьогодні пиво можна придбати чи не в кожному магазині. Виробники пропонують різні формати — пляшки, металеві банки, кеги. Хмільний напій подають на вечірках, ним пригощають на дружніх посиденьках. Пиво п’ють під час перегляду спортивних матчів та фільмів. Однак недостатньо лише придбати якісне пінне. Важливо підібрати під нього правильні закуски. Вони допоможуть отримати ще більшу насолоду від цього напою.

Що подають до пива в Україні

Певно, один із найпопулярніших типів закусок — снеки. Основна їхня перевага — доступність. Закупитися можна в будь-якому магазині. Зокрема, популярні такі варіанти:

  • солоні горішки;
  • чипси;
  • сухарики;
  • кукурудза;
  • картопля «фрі».

Вони пасують до різних видів хмільного — світлого та темного. Ви можете комбінувати закуски з пивом від декількох брендів: Перша Приватна Броварня, DAB, IPA, Чернігівське тощо.

Ще один популярний вид смаколиків до пінного — сосиски. Ця закуска прийшла до України з Німеччини. Вона найкраще смакує після запікання в духовці чи мікрохвильовці. Попередньо надріжте сосиску, змажте середину гірчицею та додайте шматочок твердого сиру. На приготування цієї страви піде лише пара хвилин. Смакують до хмільного й гарячі ковбаски, шматочки бекону. Їх можна приготувати як у духовці, так і на грилі.

Ще одна страва, яка доповнить пиво, — смажені курячі крильця. Щоправда, на її приготування вам потрібно буде трохи більше часу, а також попередня підготовка. Розділіть крильця на менші частинки та запаніруйте їх у борошні. Обсмажуйте курятину на пательні в попередньо розігрітій олії. Як більш здорову альтернативу можна використати запікання в духовці. Смакуйте крильцями, поки вони ще гарячі.

Доповнити келих пінного можна й часниковими грінками. Це бюджетна, натуральна та смачна закуска. Попередньо змішайте натертий часник, сіль та невелику кількість рослинної олії. Також додають мілко нарізану петрушку та мелений перець. Занурте в цю суміш скибочки батона товщиною 1 см. Далі загорніть їх у фольгу та запікайте впродовж 10 хвилин у духовці. Придбати готові снеки та смачний хмільний напій можна на МАУДАУ.

З чим п’ють пиво в інших країнах

Пінне полюбляють у різних куточках світу. Кожна місцевість має свої традиційні закуски. У Німеччині, окрім баварських ковбасок, подають солоні кренделі з маслом. У Бельгії пінним пригощають разом із сирами, молюсками та копченим м’ясом. В Італії популярні брускети, щедро натерті часником. Зверху можна класти шматочки моцарели, томати, базилік, руколу, песто тощо. У США до пива подають запечені крильця та сирні палички зі спеціями та кунжутом. Японці полюбляють рисові чипси, а також традиційну закуску карааге — мариновані у соєво-імбирному соусі шматочки курячого філе, які були обсмажені у фритюрі. Ви можете урізноманітнити список новими рецептами.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*