Фонтан закоханих у Львові - Блог про Львів

Фонтан закоханих у Львові

Фонтан закоханих

І завершальною публікацією сьогоднішнього дня, які присвячені виключно львівським фонтанам буде розповідь про те, як Воробус побував біля нещодавно відкритого фонтану, який має назву – «Фонтан Закоханих».

Яке враження справив на Воробуса фонтан, які статуї там можна побачити і чому фонтан закоханих читайте у даній публікації.

Чесно скажу, у зв’язку із великою кількістю вихідних щось і забув за те, що у Львові 9 травня відкрили «фонтан закоханих». Відбулося все це урочисто під музику, слова творців, але так як Воробус не любить офіційності і великої кількості людей, вчора я вирішив піти до фонтану коли там є менше людей і все оцінити.

Отже, «фонтан закоханих» розташований неподалік готелю Львів, біля ресторану Маестро. Саме власник цього закладу і подарував нашому місту цей фонтан.

Чому така назва?

Все просто, десь майже посередині фонтану є скульптури українських Ромео та Джульєтти, а саме української дівчини Пелагії та юнака з Італії – Міккеліні. Думаю не треба говорити про те, які почуття були між цією парою.

Воробус і Пелагія

Вони на завжди залишили слід в історії. Але, нас, все-таки, більше цікавить фонтан. 😀

На перший погляд фонтан як фонтан, вода тече, але фішкою його є якраз статуї Пелагії та Міккеліні.

Останній встановлений так, що тягнеться рукою до своєї коханої і ніяк не може її взяти за руку.

Також читайте:   Війна в Україні. Підсумки 3 квітня

Збоку є спеціальні сходи по яких кожен охочий може піднятися і зробити фото із закоханими. Це вже добре, бо люди є такі що сходів нема, а вони все лізуть і лізуть.

Фонтан у Львові

Питання для чого? Але, це вже тема іншої розмови.

Кажуть, що «Фонтан закоханих» дуже сильно справляє враження ввечері, коли вмикається підсвітка. Ну, вдень її нема, тому зробив фото фонтану як міг.

Якщо випаде нагода відвідаю фонтан у вечірній час і обов’язково поділюся враженнями від побаченого. Має бути цікаво….

Загалом непогано зробили і завжди серце радується коли відкривають щось нове і нове, головне щоб цього не ламали. Хочете приклад? Та запросто, той же фонтан «Івасик-Телесик» у Стрийському парку.

Зробили, працював, грала музика, але ж рагулі покрали все, порозбивали, ну що з них візьмеш?

Повертаючись до теми «Фонтану закоханих» скажу, що пасувало би там поставити лавочки, а то реально там нема де присісти. А так закохані собі би приходили, могли би посидіти досить тривалий час, єдине щоб там бомжі не спали.

Нема лавочок

Ось такий він «Фонтан закоханих» у Львові. Писати то одне, а побачити в реальності – це інше.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. monika 21.06.2013 пише:

    Блін, справді, новий фонтан дуже гарний..і виглядає дуже романтично 🙂
    я просто в захваті від нього… 😳

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*