Що подивитись у Львові за один день - Блог про Львів

Що подивитись у Львові за один день

Що подивитись у Львові за один день

Вузенькі вулички, аромат свіжезмеленої кави, стара бруківка та затишні ресторанчики, а ще безліч музеїв, пам’ятників, архітектурних ансамблів та інших туристичних атракцій – все це обличчя сучасного і в той же час такого древнього Львова.

Для багатьох мандрівників Львів є одним із обов’язкових для відвідання міст. А куди ж варто піти і в яких місцях слід побувати, якщо Ви приїхали до Львова лише на 1 день? Про це читайте далі.

До речі, якщо потрібно заночувати, то оптимальним варіантом можна вважати подобові квартири в центрі Львова – це і значно дешевше від готелів, і зручніше від хостелів.

Часто мандрівку по древньому Львову починають з проспекту Свободи. Ви можете поступити так само. Дістатися сюди можна трамваями 1, 6, 9 від Залізничного вокзалу (найкраще їхати саме «шісткою», оскільки вона зупиняється якраз біля Оперного театру).

Оперний театр (повна назва Національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької) – найвизначніша будівля на проспекті. Навіть якщо не плануєте йти на виставу, можна купити простий вхідний квиток та зайти подивитися всередину.

Оперний театр

Після оперного можна сходити в якийсь із музеїв Львова – це може бути, наприклад, Львівський історичний музей, який знаходиться тут же на проспекті Свободи під номером 20. Тут зберігаються сотні тисяч!!! експонатів з історії міста від давніх-давен по нинішній час.

Любителі музеїв та історії можуть ще відвідати міський арсенал, кам’яницю Корнякта, чорну кам’яницу, аптеку-музей «Під чорним орлом», галерею мистецтв, музей пошти, музей пива, музей релігії, природознавчий музей, Личаківський цвинтар та ін. За день точно не встигнете всі обійти, так як музеїв у Львові майже півсотні, тому мусите вибрати один-два.

Львів ще називають містом храмів, тому якщо Ви у Львові лише на день, треба подивитись і на храми. Одна з найвеличніших споруд – це звичайно Собор Святого Юра, але від центру міста туди потрібно трохи перейтися, а щоб не марнувати часу можна оглянути Латинську катедру та каплицю Боїмів (площа Катедральна, 1), заодно прогулявшись по площі Ринок; Костел і монастир бернардинів (площа Соборна, 3-А); Вірменський кафедральний собор (вул. Вірменська).

Латинська катедра

Цікавою для відвідання також Церква Святих Ольги і Єлизавети (пл. Кропивницького, 1). Цей неоготичний храм розташований неподалік Вокзалу, туди можна відправитись, якщо дозволяє час або вже перед від’їздом зі Львова. Церква має оглядовий майданчик, з якого відкривається гарний краєвид на Львів. Піднятися туди можна за невелику «пожертву».

Також читайте:   Реконструкція вулиці Курбаса триває

Тепер про площу Ринок. Бути у Львові та не побувати на площі Ринок – це повне збоченство. Тут можна подивитися на найвищу в Україні! Ратушу і навіть піднятися на її оглядовий майданчик.

На площі Ринок вартими для відвідання є також кам’яниці Бандінеллі та Убальдіні й Італійський дворик. Взимку на площі можна покататися на ковзанах.

площа Ринок

Тут же ж на площі можна красиво пофоткатися на лавочці закоханих чи біля скульптури Нептуна, відпочити, купити сувеніри та пообідати. Саме на площі Ринок знаходиться нашумівший ресторан «Криївка», хоча поруч є й багато інших нічим не гірших ресторанчиків. Хоча місце де поїсти, яке відповідатиме саме Вашому і гаманцю – варто пошукати в Інтернеті заздалегідь.

За сувенірами, або й просто на цікаву прогулянку можна відправитися на ринок «Вернісаж», який розташований неподалік Оперного театру. Тут представлені унікальні вироби ручної роботи, картини, монети, антикваріат, вишиванки і т.п. речі.

Недалеко від центру Львова знаходиться також знаменитий Палац Потоцьких (вул. Коперника, 15). Це дуже велична пам’ятка архітектури, зведена в стилі класицизму з архітектурними фасадами. Всередині, на 2 поверсі палацу – експозиція європейських картин 14-18 століть. Зауважте, палац відкритий усі дні крім понеділка.

Палац Потоцьких і парк мініатюр

На подвір’ї палацу також раджу оглянути парк мініатюр замків та оборонних споруд України.

Львів також вважається містом парків, але при одноденному візиту в місто часу для прогулянки парками особливо не буде. Але якщо раптом буде – можна перейтися Стрийським парком та погодувати там у ставку лебедів.

Коли вже майже почне сутеніти, можна розпочати підйом на Високий замок, щоб поспостерігати звідти за заходом Сонця. Колись тут дійсно був замок, а зараз на цьому місці лише оглядовий майданчик, але тим не менше – це одне з найвідвідуваніших туристами місце Львова. Щоб піднятися на Високий замок, потрібно пройти по приблизно 250 сходинках.

дорога на Високий замок

За матеріалами сайту: Квартири подобово у Львові.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*