Місця огляду в Українських Карпат - Блог про Львів

Місця огляду в Українських Карпат

Обавський камінь

Продовжуємо розвивати теми туризму. І сьогодні ми знову будемо говорити про місця, з яких можна оглянути наші українські Карпати.

Найцікавіше, що для цього не потрібно безпосередньо підніматися на височезну вершину. Це можна зробити й з інших дуже цікавих місць.

Ось добірка із чотирьох таких. Можливо якщо згадаю ще про яке-небудь, то вже напишу в кінці цього посту.

Отже, звідки можна подивитися на чудові краєвиди Карпат?

1. Обавський камінь

Хтось її називає вершиною, для мене просто скеля, з якої можна насолоджуватися крутезними краєвидами Карпат. Розташований він неподалік санаторію «Синяк» в однойменному селі. Підйом забере у вас дві з половиною години часу.

По дорозі є криниця, на вершині столик і прекрасне місце для ночівлі. Тому, якщо ви хочете гарно провести час і побачити круті краєвиди, то вам на Обавський камінь.

Вид на Обаву

Пост про те, як туди добиратися читайте ТУТ.

2. Вежа Пам’яті

Місце, до якого можна дістатися зі сіл Жданівка або ж Недільна. Збудована була в 2017 році й являється найвищою дерев’яною вежею в Європі. Її висота складає 43 метри. Тут можна не лише помилуватися чудовими краєвидами Карпат, а й зробити пікнік і навіть переночувати. Для цього місцеві й не тільки люди збудували альтанки, будиночок з пічкою.

Також читайте:   Похід Воробуса на гору Стій. Частина перша

Краєвиди

Пост про те, як Воробус і компанія туди їздили можна переглянути ТУТ.

3. Скелі Довбуша

Здавалося що в них такого, а таки особливість є. З них також можна помилуватися краєвидами гір та й, зрештою, пейзажів навкруги. Для цього лише потрібен транспорт і бажання. Чому транспорт? Все просто, до них своїм ходом їхати вкрай важко, хоча й можливо.

Скелі Довбуша

Скелі Довбуша розташовані в урочищі Бубнище. Їх висота 668 метрів над рівнем моря.

Більше про них можна прочитати ТУТ.

4. Оглядова вежа «ВелоБескиди»

Знаходиться неподалік міста Східниця на горі Цехів Верх (931 метр). Сама вежа збудована фактично із заліза й має висоту 15 метрів з оглядовим майданчиком 360 градусів. Збудована була в 2021 році, як частина проєкту Велобескиди.

ВелоБескиди

Про те, як нам вдалося там побувати читайте ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*