Ольга Vrubli: рік в блогосфері - Блог про Львів

Ольга Vrubli: рік в блогосфері

Ольга Врублевська

Минув рік від того часу, як світ дізнався про Ольгу Врублі, яка завела свій персональний блог. Традиційно після такого терміну президенти, тренери, роботодавці підводять підсумки своєї роботи.

Спробуємо ми підвести підсумки і у роботі симпатичної дівчини.

– Отже, доброго дня, розкажи, Ольго, як минув твій рік у блогосфері, що сподобалося у твоїй роботі, а що навпаки?

– Доброго дня усім! Рік з блогом минав поволі, але минув швидко. Загалом ведення блогу приносить мені значне задоволення. Сподобалось спілкуватись з різними новими людьми, висловлювати свою думку і чути з цього приводу думку інших. Ділюсь з людьми власним досвідом, наприклад з мого блогу була нагода дізнатись деталі такої процедури як «нострифікація» чи прочитати мій негативний відгук про Укрпошту. Блог – це спосіб розповсюдження інформації і те висловлення власної думки, яке нам гарантується Конституцією.

Не подобається коли за спиною мій блог «поливають брудом» і необґрунтованою критикою, а просто так – аби образити, але стараюсь не брати цього до уваги.

– Що можеш порадити людям, які лише хочуть завести блог, чи варто це робити і з чого слід починати?

– Часто траплялось чути: «хочу завести блог, але не знаю про що писати», деякі заводять блог «аби було», не бачу в цьому сенсу. Читачі звертають увагу на людей, які пишуть щиро і висловлюють якісь думки цікаві іншим, а не «переливають з пустого в порожнє», тому гадаю в цих випадках краще нічого не писати. Якщо ж ви хочете донести до світу якісь свої роздуми і маєте щось цікаве чим можна поділитись – сміливіше, пишіть! 🙂 На ваш не зайде одразу багато читачів, та якщо ваші дописи цікаві і будете їх розповсюджувати – у вас є нагода здобути прихильність читацької аудиторії.

– Чи не бувало за рік часу таких настроїв як закинути блог або як серед молоді кажуть – «забити болт». Однолітки ж ходять на дискотеки, п’ють пиво, а ти сидиш і оновлюєш ресурс.

– Ні, такого бажання не було ніколи. Ведення блогу мене дуже тішить і я часто отримую відгуки від моїх читачів, які мені дякують за щось, що змогли прочитати в моїх статтях. Допоки будуть ті, хто читає мої дописи я писатиму. Єдине, що інколи перечить написанню у блог – брак часу. Більшість моїх публікацій пишуться вночі, бо зранку я на парах, після них на роботі, лишень серед ночі трапляється хвилька коли можна писати, якщо ж очі злипаються – не пишу.

– Яка, на твою думку, твоя найкраща стаття серед усіх 294 постів? Думаю, все-таки, така є?

Складне питання… Блог щирості і кожній публікації я віддаюсь сповна. Та все ж, якщо варто визначити якісь «найсуттєвіші» і найбільш душевні я б зазначила три статті:

1. «Хочете поїхати жити закордон? Розповісти вам правду?»

2. «Вкотре питання, незбагненне іншим та ціль, щоб прокидатись вранці»

3. «Смерть – час, втіха, біль».

Це ті, які сповнені чимось «над» особливим.

– У твоїх підсумках читав, що завдяки блогу вдалося познайомитися із багатьма новими людьми. Розкажи детальніше про це?

– Так, завелось чимало приємних знайомств з іншими блогерами та просто читачами. З деякими просто часто переписуємось, з іншими вже встигли познайомитись особисто і приятелюємо. Навіть з хлопцем познайомились, бо він є читачем мого блогу… 🙂

– У минулому інтерв’ю питав за тролів, тоді ти відповіла що з ними ще не зіштовхувалася, чи вдалося уникнути цих персонажів за 365 днів, а якщо так, то як з ними боролася?

– Та особливих тролів не було, загалом просто на блозі існує узгодження коментаря з адміном, тож якщо трапляються матюки чи тому подібне де нема змісту, а просто лайка – коментар попросту видаляється.

– Зараз є дуже популярним заводити людям не один, а, скажімо два чи три блоги. Воробус, особисто, до цього відноситься досить таки скептично, а яка думка щодо цього Ольги?

– Я теж відверто кажучи цього не розумію, так само заводять кілька сторінок в соц.мережі – який сенс? Гаразд, якщо блог суто якогось спрямування і відрізняється наповненням, але якщо всюди одне і теж – не бачу для цього підстав.

– Коли Ольга придумає яку-небудь вікторину?

– Допоки таких ідей не виникало і не знаю чи виникнуть. Якщо читачі забажають і висловлять таку думку – можна буде щось створити, а так блог існує виключно для висловлення і для обговорення тих чи інших речей з іншими.

– Якщо не секрет, скільки людей заходить на ваш сайт за день? ))

Спостерігаю, що у будні дні блог відвідує більше осіб, аніж у вихідні, що скажімо чесно – правильно, вихідні треба проводити з близькими, а не за комп’ютером. А так коли з’являється публікація зазвичай в день її читає 70 читачів, коли більше коли менше.

Також читайте:   Інтерв'ю з Володимиром Бузейчуком

– Чого слід очікувати нового на «опосередкованому» блозі в 2014 році?

– Продовження обговорень різноманітних тематик і ще більше висловлення на усілякі теми. Хто читає мій блог знає, що в житті мені траплялось всяке, я часто відверто ділюсь моїм досвідом з навчання, роботи, емігрантського життя, тощо, а у цьому році буду ділитись досвідом ще з однієї сфери в якій я лиш недавно з’явилась. Що це за сфера? Поки таємниця, подробиці вже згодом на блозі, отак 🙂

– Загалом як вважаєш, в української блогосфери є майбутнє?

– Гадаю, що є, принаймні на це сподіваюсь. Проте, особисто мені хотілось би, щоб блогери частіше «вилазили у світ», а то багато хто далі комп’ютера не бачить і спілкуватись здатен лише в переписці. Прикро! Вважаю, що ніщо не замінить особистого спілкування і не втрачаю нагоди зустрітись особисто з людьми, потеревенити за філіжанкою кави. З блогерами такі розмови ще приємніші, адже можна багато обговорювати і ділитись власним досвідом.

– Розкажи кілька слів про себе, що вдалося зробити за рік, як успіхи з роботою, може маєш нові хобі, десь їздила?)

– Минулий рік був досить спокійним для мене. Впродовж нього я здійснила кілька цікавих подорожей, роботи з дня в день більшало, тож рік був плодотворним. Також вдалось навчитись багатьом новим речам в моєму життю, познайомитись, і ще неодноразово була нагода натішитись життю, що гадаю дуже важливо.

– Ви за чи проти зустрічей через інтернет, адже неодноразово чув що в тих же соціальних мережах можна зустріти велику кількість неадекватів?

– Так, неадекватів вдосталь. Я не зустрічаюсь з першою-ліпшою особою, та і навіть прискіплива до тих, кого долучаю до переліку друзів у соц.мережах – мені не до вподоби спілкуватись аби з ким. Читачам висловлювала прохання – долучаюсь вкажіть, що ви читачі блогу. Щодо особистих зустрічей з людьми з інтернету – перед тим як зустрітись я зазвичай вже тривалий час спілкувалась з особою.

– У тему, що треба робити хлопцям щоб сподобатися дівчатам?

– Ох, ці складні Воробусові питання! 🙂 Хлопцям треба бути ними, а не ховатись за спідницями і боятись всього на світі. В епоху коли жінки сягають якихось вершин самостійно їм подобаються чоловіки, що або на їхньому рівні, або кращі за них. Відтак аби сподобатись хлопець має покращувати самого себе 🙂

– Знаю ти активно приймала участь у подіях Євромайдану, хотілося би дізнатися твою думку, коли ж таки Україна вступить у ЄС?

– Не те, щоб так активно наскільки мені хотілось би… Через деякі причини я не могла поїхати саме в столицю, проте у Львові участь приймала, виступала активістом на свободу слова в моєму ВНЗ, підтримувала майдан матеріально.

Я не поділяю думки багатьох щодо ЄС, адже чимало осіб сповнені ілюзій, що Європа принесе нам казку, а я надто довго жила в Європі і знаю, що цього не буде – не все так просто. Я виступала не за Європу, я виступала за Україну. За те, щоб люди перестали бути байдужими до колективних питань. За те, щоб люди були свідомими до подій в країні. За те, щоб люди знайшли в собі відвагу сказати свою думку, а не боятись по окремих посадових покидьків. Мені це важливо – моя країна. Я не могла залишатись осторонь коли таке коїлось.
Коли вступить? Зараз це вже не так важливо. Зараз важливіше «зберегти країну».

– Чому сучасна молодь така невихована? Що з нею сталося? Це окремі випадки чи просто деградація ?

Ой, Ігоре, болюче питання. Гадаю це не настільки деградація наскільки брак виховання. Та і звідки юному поколінню черпати високі цінності? З того дикунства, що в нас по телебаченню чи з тих сучасних пісеньок, що не проходять жодної цензури? Чи може з тих комп’ютерних ігор, що заполонили дитячу фантазію? Від батьків, які не приділяють своїм дітям часу, а залишають їх з усією технікою, що без належного контролю руйнує дитячу психіку? Словом, у виховання є суттєві недоліки. Але щоправда це не у всіх, що тішить.

– Твої побажання людям, які нас читають?

– Залишатись людьми. Бережіть ту найвищу якість – людяність. Будьте свідомими і відважними. Ви – не елемент сірої маси, ви – людина, для цього ви мусите вміти говорити і висловлювати свою думку. Думати і робити висновки. Погоджуватись і відмовлятись. Вдосконалюйтесь! 🙂

Я, у свою чергу, дякую Ользі за це цікаве інтерв’ю, бажаю їй лише успіху в усіх її починаннях і мати лише позитивні моменти в житті. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

25 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Напиши рецепт страви і Воробус її приготує
  2. Криза сучасності, режим безпосередності та до наступних зустрічей | опосередкована щирість
  3. Журналу “Мистецтво та люди” виповнюється рік
  4. Що потрібно для роботи блогера
  5. Воробуса хотіли люструвати
  6. Тест для дівчат на тему: “Хто призначений вам долею?”
  7. Чи можна дарувати годинник?
  8. Френдзона: що це таке і як з цим боротися?
  9. Воробус знову почав курити?!
  10. Воробус йде у президенти. “Хто як не я?”
  11. Як Воробус ходив запрошувати гостей на весілля
  12. У Швеції тестують автономний автомобіль (відео)
  13. Чи варто повертати кондукторів в електротранспорт Львова?
  14. Сквер на вулиці Героїв УПА упорядкували
  15. А сорока білобока не спускає з Воробуса ока
  16. Не площа Митна, а якась конюшня
  17. Сходи на жіночий футбол – отримай бонус на купівлю квитків на гру Україна-Македонія
  18. Звідки оглянути Львів з висоти
  19. “Територія Майдану в кожному з нас” у Львові
  20. Воробус пише листа до Миколая
  21. Проблема пішохідного переходу на вулиці Пасічній
  22. Володька (PVS) відкрив новий блог
  23. Місце з “горобцями” у Львові (фото)
  24. Воробуса знову дістає сорока. Рятуйте!!!!
  25. 4 липня – “Забіг на підборах” у Львові

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*