Найкращі гірськолижні курорти Європи: частина третя - Блог про Львів

Найкращі гірськолижні курорти Європи: частина третя

Найкращі гірськолижні курорти Європи

Сьогодні третя, завершальна частина мого опусу про найкращі гірськолижні курорти Європи. Першу та другу частини статті можна прочитати тут і тут.

13. Кортіна Д’Ампеццо / Cortina D’Ampezzo (Італія)

Будучи одним із найстаріших, найдорожчих гірськолижних курортів Європи, Кортіна Д’Ампеццо або як її ще називають «Королева Доломітових Альп» є сучасним та висококласним високогірним центром. Лижники будь-якого рівня можуть досліджувати три непов’язані гірськолижні зони – Тофана-Сокрепес, Фалорія-Крісталло та Чінкве-Торрі-Лагазуоі. А після катання можна довго куштувати вишукані страви у хоча суть Кортіни можна знайти в довгих обідах у ресторанах El Camineto, San Brite, Tivoli.

Кортіна Д’Ампеццо

14. Лех / Lech (Австрія)

Курорт, який обирають королівські сім’ї, у тому числі (свого часу) принцеса Діана, спокійний та чарівний Лех якимось чином зумів зберегти свій автентичний альпійський характер та втримати гламур і блиск. Лижники переважно середнього рівня та сім’ї з дітьми випробують його широкі, засніжені схили, а класичні кафе та старі дерев’яні шале скупчуються навколо річки Лех. Вишукана культура харчування, включаючи шніцлі від Rud-Alpe, теплі яблучні штруделі, сирне фондю приваблює стомлених лижників у затишній таверні Hus Nr 8 та Die Stube, класичному ресторані готелю Alberg.

Лех

15. Куршевель 1850 / Courchevel 1850 (Франція)

Розгладжені траси, дуже дорогі готелі та чимало ресторанів, відзначених зірками Мішена… Куршевель 1850 приваблює дуже заможних осіб – від олігархів до британської королівської знаті. Куршевель пропонує своїм гостям величезну кількість найрізноманітніших спусків. Втім, активний відпочинок у Куршевелі можливий і за межами гірськолижних трас. Десятки маршрутів чекають на любителів скандинавської ходьби, зимових пішохідних прогулянок, а також походів у снігоступах. Сміливці можуть випробувати себе і на бобслейній трасі, яка спускається від Куршевеля 1850 до Куршевеля 1550. Для любителів покататися після заходу сонця траса висвітлюється до 19:30. Особливу атмосферу Французьких Альп створюють шале, оздоблені натуральним деревом, які зберігають оригінальний стиль регіону. Раджу завітати на «креветковий» обід у Le Cap Horn чи на равіолі з трюфелями у La Cave des Creux з видом на Монблан і долину Куршевель.

Також читайте:   Таємниці озера Лох-Несс у Шотландії

Куршевель 1850

16. Межев / Megève (Франція)

Трохи більше години їзди від Женеви, вільні від автомобілів бруковані вулиці Межева, приголомшливі краєвиди на Монблан і багаторівневі спуски легко дістатися. Заснований саме як гірськолижний курорт баронесою де Ротшильд у 1916 році, Межев – це справжня історія, а також приголомшливі краєвиди на Монблан і карколомні спуски.Тут знайдеться місце і для новачків завдяки щедрим зеленим насадженням та численним лижним школам, так і поціновувачам фрірайду. До речі, чи не найкраще позатрасове катання – на Magic Garden Coté 2000

Межев

17. Гштаад / Gstaad (Швейцарія)

Це чудовий гірськолижний курорт для лижників усіх рівнів: початківців, середнього рівня… Досвідчені лижники можуть випробувати 45-градусну трасу Tiger Run. А історія зимових видів спорту Гштаада не потребує особливого представлення – кроси, прогулянки на снігоступах і снігові походи залишаються майже такими ж популярними, як і лижі. Саме таке дивне поєднання старосвітського гламуру та ритмів альпійського села надає Гштааду особливого характеру, про що свідчить поєднання простих ресторанів, таких як Le Petit Chalet, із легендарною дискотекою GreenGo у палаці Гштаад, з висувним танцполом та просто неймовірно дорогими напоями.

Гштаад

18. Клостерс / Klosters (Швейцарія)

Королівська репутація Клостерса часто суперечить його вражаючому 320-кілометровому переплетенню трас і особливо захоплюючій позатрасовій місцевості, яка чекає свого підкорення досвіченими лижниками. Для лижників-початківців є широкий вибір доглянутих схилів – обсаджених деревами трас, які плавно звиваються униз. Постійні відвідувачі курорту відправляються на ресті – хрустку картопляну запіканку – до старих, простих фаворитів, таких як Wolf’s Den у готелі Kulm, хоча їжа тут смачна та якісна у кожному ресторані.

Клостерс

Завершуючи цю статтю відзначу, що тут я писав виключно про курорти за кордоном. Буковель, Драгобрат, Славське, Плай та інші, про які вже неодноразово писав Воробус, стануть темою окремої статті. Зрештою, відпочинок на українських гірськолижних курортах для багатьох є єдиним можливим варіантом за сучасних умов.

Як би ви не вирішили провести цю зиму, просто виходьте на свіже повітря та набирайтеся здоров’я.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*